tiistai 28. huhtikuuta 2015

Neulurin kaveri

Teimme kurssilla myön neulurilla neulotut lapaset, jotka huovutettiin pesukoneessa.

No, tuliko minusta sitten neulurin kaveri tällä kurssilla? Oikeastaan kyllä, vaikken yleensä olekaan minkään laitteen ylin ystävä. Kun neuletyön sai alkuun ja oppi neulurin toimintalogiikan, se toimi kyllä varsin moitteettomasti. Aluksi haasteita oli siinä, mihin suuntaan mikäkin ripistikkeli kuului sojottaa. Kun opin ymmärtämään (!) neuluria, sillä sai neulottua nopeasti. Tässä työssä oli myös armollista se, ettei haitannut, vaikka jälki ei ollut joka kohdasta aivan moitteetonta, sillä tuote huovutettiin lopuksi. Tätä huovuttamiskikkaa voisi käyttää myös oppilaiden kanssa sen armollisuuden vuoksi!

Neuluria ei voi käyttää mihinkään kovin hankalaan. Parhaiten se ajaa asiansa varmaankin vähän isommassa työssä kuin tämä lapanen - päättelytyö vie kuitenkin oman aikansa. Voisin kuvitella neulovani neuluria avuksi käyttäen vaikkapa yksinkertaisen neulepaidan itselleni.

Koulussa neuluria tai neulekonetta voisi käyttää esimerkiksi oppilaiden kanssa, joille käsin neulominen on syystä tai toisesta haastavaa. (Hienomotoriikan ongelmat, keskittymisvaikeus). Opettajan tulee alakoulussa todennäköisesti itse luoda silmukat, mutta oppilas voi kyllä vedellä kelkkaa edestakaisin. Tällä keinolla saa tuotettua helposti isojakin kappaleita.

Ei unohdeta toisiamme, neuluri!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti