tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kirjoneuleen kimpussa

Tässä tämänhetkisiä tunnelmia kirjoneuleesta.

1. Kun valitset langat kirjoneuleeseen, valitse sitten samanpaksuiset! Jämälangoista tekeminen on vähän ehkä huono idis kirjoneuleessa, sillä silmämääräisesti saman vahvuiset langat eivät välttämättä toimikaan samalla tavalla neulottaessa. Tästä esimerkkinä lila lanka, joka on selvästi ohuempi kuin muut. Tumman harmaa lanka on myös vähän paksumpi kuin muut langat. Jälki ei ole kauniin tasaista.

2. Valitse myös puikot tarkkaan. Kirjoneuleessa napakka neulepinta näyttää paremmalta kuin löysä. Minun sukkani on neulottu melko löyhästi.

3. Muista sitoa lankoja toisiinsa, jotta taakse ei muodostuisi liian pitkiä langanjuoksuja. Luin
täältä, että sitomista kannattaa tehdä, kun yhdellä värillä neulotaan enemmän kuin 6 silmukkaa. Omassa työssäni ensimmäisessä sukassa pisin väli oli viisi silmukkaa, mikä oli liian pitkä väli ainakin näin ohuella langalla tehtynä. Siispä toisessa sukassa pisin väli on neljä silmukkaa. Nyt ei varmaan varpaat jää kiinni langanjuoksuihin..

4. Älä yritä ymmärtää tämän kyseisen linkin kuvista mitään, et kuitenkaan ymmärrä mistä minkäkin langan pitää tulla... Ei vaan. Mutta aika hankalaa on yrittää pidellä lankoja näiden kuvien osoittamalla tavalla.

5. Täällä on hyviä vinkkejä aloittelijalle kirjoneulonnan alkeisiin. Tekstissä neuvotaan muun muassa levittämään puikoille neulottuja silmukoita, jotka ovat supussa ennen värin vaihtamista.

6. Luota siihen, että höyryttäminen auttaa vähän. Se ei pelasta kaikkea, mutta neuleesta tulee kyllä tasaisempi höyryttämisen jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti